Hoe kies ik een verloskundige in Almere?

Wat kan ik verwachten van een verloskundigepraktijk?
30 maart 2016

Je moet een goede band hebben met je verloskundige in Almere. Hij of zij is immers aanwezig bij één van de intiemste en ingrijpendste gebeurtenissen in je leven; de geboorte van je kind. Je kunt natuurlijk vriendinnen of familie vragen wie zij zouden aanbevelen. Of overleg het met de huisarts, aangezien dat meestal degene is die je doorverwijst naar een verloskundige als blijkt dat je in verwachting bent. Je hebt de keuze uit meerdere verloskundigenpraktijken in Almere, maar het kan ook zo zijn dat in jouw woonplaats maar één verloskundigenpraktijk is, of zelfs maar één verloskundige werkt. Dan valt er natuurlijk niet veel te kiezen.

Het overzicht van de KNOV

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) heeft op haar website een handige tool waarmee je de verloskundigen in jouw postcodegebied kunt vinden. Je ziet meteen welke verloskundigen er zijn in Almere en wat de reisafstand ongeveer is. Ook kun je via deze website de websites van de verloskundigenpraktijken bekijken. Zo kun je aan de hand van de beschikbare informatie een keuze maken en de verloskundige in Almere vinden die het beste bij jou past.

Wat als ik het niet kan vinden met mijn verloskundige in Almere?

Mocht het zo zijn dat jij en je verloskundige in Almere elkaar niet liggen dan kun je met hem of haar bespreken of doorverwijzing naar een collega mogelijk is. Wel moet je er rekening mee houden dat je op het moment van de bevalling misschien niet met je eigen verloskundige van doen hebt, omdat deze nu eenmaal niet 24 uur per dag, 7 dagen in de week aan het werk is, althans, in de meeste gevallen zal dat niet zo zijn. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om in het ziekenhuis te bevallen. Daar zijn meestal meerdere verloskundigen werkzaam. Het hangt er dan van af wie er dienst heeft op het moment dat je kindje zich aandient. Ook kan het zo zijn dat er halverwege de bevalling een “wisseling van de wacht” plaatsvindt. Met deze dingen zul je wel rekening moeten houden.

Een goede band is belangrijk

Het is hoe dan ook belangrijk dat je vertrouwen hebt in de verloskundige die jou tijdens je zwangerschap begeleidt. Dat vertrouwen moet natuurlijk van twee kanten komen. Dus heb je vragen, schroom niet om ze te stellen. Is er iets niet duidelijk of zit je ergens mee, maak het bespreekbaar. Je verloskundige in Almere is er om jou te helpen en bij te staan en je mag verwachten dat hij of zij er alles aan zal doen om je een onbezorgde zwangerschap te laten doormaken en een voorspoedige bevalling.