Wat doet een verloskundige?

Wat kan ik verwachten van een verloskundige?
28 maart 2016

Wanneer u zwanger bent, komt u altijd in aanraking met een verloskundige in Almere. Dit is de normaalste zaak van de wereld. Maar wat doet een verloskundige eigenlijk precies?

Wat doet een verloskundige in Almere voor de bevalling?

Voor de bevalling zorgt een verloskundige ervoor dat u goed voorbereid bent op de bevalling en de verloskundige zorgt ervoor dat de bevalling goed zal verlopen. Veel vrouwen hebben voor een bevalling angst of speciale wensen. Dit komt zeker bij de eerste bevalling van een vrouw vaak voor. Het is belangrijk dat u deze angst en/of wensen uitspreekt bij uw verloskundige. Deze kan ervoor zorgen dat uw angst verdwijnt. Bij een goede voorbereiding is er bijna niets wat u nog bang kan maken en daarom is deze voorbereiding zo belangrijk. De verloskundige kan ook pijnbehandelingen met u doornemen, zodat u weet wat alle voordelen en nadelen daarvan zijn.

Wat doet een verloskundige tijdens de bevalling in Almere?

Tijdens uw bevalling is het de taak van de verloskundige om u zo goed mogelijk te helpen, te ondersteunen en uw wensen te voldoen. Als u bijvoorbeeld tijdens de bevalling wilt dat uw man erbij is (of andere vrienden of familie), kan de verloskundige ervoor zorgen dat diegene gebeld wordt. Een verloskundige maakt heel veel bevallingen mee en weet daardoor precies wat goed voor u en uw baby is. De verloskundige is goed op de hoogte wat er nodig is om de pijn te verzachten en de geboorte van uw kind soepel te laten verlopen.

Een verloskundige zal tijdens uw bevalling continue controleren hoe het met u gaat en u aanwijzingen geven. De verloop van de bevalling wordt precies in de gaten gehouden. Als de bevalling van uw kind thuis is begonnen en u wilt naar het ziekenhuis, zal de verloskundige met u meegaan. Eenmaal in het ziekenhuis, zal de verloskundige het werk overlaten aan een verloskundige van het ziekenhuis of een gynaecoloog.

Wat doet een verloskundige in Almere na de bevalling?

De eerste 8 dagen na de geboorte van uw kind, de kraamtijd, zal de verloskundige regelmatige de gezondheid van u en uw baby controleren. Indien er wat mis is met u of uw baby, zal de verloskundige dit oplossen. Het kan zijn dat u of uw kind naar het ziekenhuis moet gaan voor een tweede controle. Als hier blijkt dat er niets niet goed is, zal u of uw kind behandelt worden. De verloskundige controleer na de bevalling onder andere of de gaten goed herstellen, of de baarmoeder goed herstelt en of de hechtingen goed herstellen (niet altijd aanwezig). De groei van de baby wordt gecontroleerd. Is de baby wel van normale grootte, niet te klein of te groot. Is de baby van een goed gewicht en niet te zwaar of te licht. Als er sprake is van één van deze gevallen, zal de baby opnieuw moeten onderzocht en kan er op tijd ingegrepen worden. Als laatst wordt het voedingspatroon van de baby gecondoleerd en hoe de baby zich aanpast aan een nieuw gezin.

beste-verloskundige-almere-bevallen-zwanger

Verloskundige Almere

Score 4.8/5 gebaseerd op 76 beoordelingen