Wat kan ik verwachten van een verloskundige?

Wat doet een verloskundige?
28 maart 2016
Hoe kies ik een verloskundige?
28 maart 2016

Als u in verwachting bent van een baby, is het belangrijk om te weten wat u kunt verwachten van een verloskundige. Niet iedereen weet precies wat een verloskundige doet en wat u hiervan kan verwachten.

Goede voorbereiding

Een verloskundige is verantwoordelijk voor de goede voorbereiding op de bevalling. Voordat u zult bevallen, wordt een goede voorbereiding vereist. Dit is iets waar de verloskundige zich onder andere mee bezighoudt. Een verloskundige zorgt ervoor dat u goed voorbereid de bevalling ingaat. Wat valt hier allemaal onder? De verloskundige zorgt ervoor dat u geen angsten meer heeft. Vaak hebben vrouwen voor een bevalling nog angst voor bepaalde dingen. Hierover zal een verloskundige met u praten. U zult wel open moeten zijn over bepaalde angsten, zodat de verloskundige hier rekening mee kan houden en de angst kan wegnemen. Verder zal een verloskundige in Almere uw wensen met u doornemen. Wilt u bijvoorbeeld zeker weten dat bepaalde familieleden of vrienden aanwezig zijn? Dan moet u dat met de verloskundige overleggen, zodat deze hiervoor kan zorgen.

Hulp tijdens bevalling

Een bevalling kan soms lang duren. Normaal duurt een bevalling ongeveer 12 tot 16 uur. In enkele gevallen kan het zelfs langer dan een dag duren. Het is belangrijk dat u veilig door deze bevalling komt en dat is ook een taak van een verloskundige. Tijdens het bevallingsproces wordt ervoor gezorgd dat u het aankunt en dat de baby in goede gezondheid verkeert. Op de eerste plaats komt de gezondheid van de baby, waar extreem goed op gelet wordt door een verloskundige. Als er ingegrepen moet worden, zal dit gedaan worden door de verloskundige. Een verloskundige is daarnaast gespecialiseerd in het coachen van u tijdens de bevalling. U zal tijdens de bevalling in Almere ondersteunt worden en begeleid worden. Een bevalling is niet alleen fysiek heel zwaar, maar ook mentaal. Om dit te verlichten, wordt er voortdurend gecoacht tijdens een bevalling.

Andere werkzaamheden

Wat kan ik verwachten van een verloskundige in Almere, naast hulp voor en tijdens de bevalling? U kunt verwachten dat er door de verloskundige geregeld wordt dat een kraamverzorgster op een geschikt moment komt. Een verloskundige regelt daarnaast dat uw baby aangemeld wordt bij het ziekenhuis (indien van toepassing). Bovendien wordt er afgesproken of u de verloskundige bij u blijft of dat deze later weer terugkomt. Als er problemen voordoen, zal de verloskundige deze oplossen. De verloskundige zorgt ervoor dat het gehele zwangerschapsproces goed verloopt.